Lijden aan het leven

Heel misschien komt er een bijzondere wet voor ouderen die lijden aan en klaar zijn met het leven. Het gaat om een doelgroep die vooral lijdt aan eenzaamheid en – mede daardoor – aan depressies. Ze zijn over, eenzaam en alleen.

Maar zo ken ik nog wel een doelgroep die – meer dan eens – lijdt aan het leven. Ze zijn er – af en toe óf chronisch – ook helemaal klaar mee. Is daar ook een wet voor in de maak? Een wet voor de 1,1 miljoen Nederlanders die lijden aan depressies?

Het is wel een oplossing voor de snelle toename van de wereldbevolking.

Ik zou zeggen: ´No way!´ Die kant moeten we niet op willen. Een pil als oplossing tegen eenzaamheid en depressies? Een blijvende en eeuwige oplossing? Die wellicht voor velen de eeuwige eenzaamheid inluidt?

KK

p.s. mijn argument wordt wel het hellend-vlak-argument genoemd. Dat wil zeggen dat wanneer men de éne groep mensen op een bepaalde manier gaat behandelen, dat de andere groepen mensen ook een keer aan de beurt zijn. Oftewel: van het één komt het ánder, het begint híer, maar eindigt dáár. Als iemand hier aan begint, dan is het einde zoek. Zo ongeveer…