50 tinten grijs

Een boek over de liefde doet het meestal goed. Vooral als die liefde niet verder reikt dan een bed breed en een laken hoog. Misschien moet ik ook maar eens overwegen om zo’n boek te publiceren. Dan hoeft mijn vrouw nooit meer te werken.

Wat een drang en hang naar beelden – over wapperende en loszittende kleding – hadden ‘onze vrouwen’ afgelopen week. Komen ze thuis zoveel tekort? Of zegt het wat over het morele niveau en hun diepste verlangen naar echte liefde?

Ja, wat kunnen mensen hunkeren naar liefde. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd gaan. Mensen smachten naar onvoorwaardelijke liefde, zodat ze ervaren: ‘Ik mag er zijn. Met heel mijn hebben en houden, met mijn gezondheid en mijn ziekte, met mijn gebreken, tekortkomingen. Ja, zelfs met zonden!’

Er is Eén die mensen niet ophangt aan zijn of haar uiterlijk, aan zijn of haar opleiding, aan zijn of haar karakter met onhebbelijkheden. En Hij heeft er nog een Boek over geschreven ook. Je zou dat boek, 1 tint rood, kunnen noemen. De liefde springt van zo’n beetje iedere bladzijde af. En weet je wat? Die liefde reikt hemelhoog en is wereldwijd.