- 09 ‘Extreem gevoelig’

Mensen noemen mij hier in het openbaar ‘extreem gevoelig’ (Facebook). Die mensen die mij zo etiketteren noem ik dan ‘extreem ongevoelig’. Net als die mensen die elke keer als ik met mijn ziekte en kwetsbaarheid naar buiten kom, beginnen over genezing. Of ‘extreem ongevoelig’ of ‘extreem dom’. Dat kan allebei natuurlijk. Ze doen alsof ik niet echt mijn best heb gedaan om genezen te worden, terwijl ik alle ‘special forces’ in de genezingsbediening voor me heb laten bidden. Ik wil heel graag genezen, want depressies zijn kleine helletjes. Die helletjes worden groter door dom advies en onbegrip.

Tegelijkertijd geloof ik niet dat mijn leven zinloos is. Dan zou ik wel bepaalde stappen ondernemen. Ik kan mijn zwakte inzetten als dienst aan de wereld. Speciaal als woordvoerder en pleitbezorger van hen die geen woord van hun gevoelens op het ‘papier’ kunnen zetten. Laat ik maar zeggen: voor mensen die depressief en extreem gevoelig zijn. Zó wil ik toch dienstbaar zijn. En wellicht door en voor God gebruikt.

KK

(N.B. 8 procent van de Nederlanders slikt antidepressiva, d.i. meer dan een miljoen Nederlanders, gerekend vanaf het 12e levensjaar, aldus de gegevens van het Trimbos-instituut. Als dit percentage last zou hebben van griep zouden we spreken van een epidemie. Misschien wordt het tijd dat de hoogongevoelige mensen wat gevoeliger worden. Mijn idee :-))