03 – Jij wilt ‘likes’

Je bent jong en je wilt…

Een mens heeft mensen om zich heen nodig. Jij bent geschapen om relaties aan te gaan. Een aantal mensen in jouw buurt zijn belangrijk voor jou. Zij mogen je en vinden je aardig. Ze houden van je. Je kiest daar niet altijd voor. Sommige mensen zijn op jouw pad gekomen. Anderen heb je opgezocht. Je hebt er misschien zelfs vriendschap mee gesloten. Dat zijn mensen met wie je een speciale band hebt. Een klik. De vraag is soms heel eenvoudig: ‘Klikt het of klikt het niet?’

aardig gevonden worden

Het lijkt misschien een beetje raar, maar ieder mens wil aardig gevonden worden: van het liefste kind tot de grootste crimineel. Blijkbaar is er iets in de mens dat ‘gestreeld’ wil worden. Daarvoor hoeft iemand nog geen grote egoïst te zijn. Iemand met een klein of groot ‘ego’, het maakt niet uit, iedereen wil door een aantal mensen aardig gevonden worden. Dat mensen jou in je omgeving wel mogen, is een waardevol iets. Het helpt je om een gezonde dosis zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dat mensen jou aardig vinden, betekent nog niet dat zij dikke vrienden met je zijn. Dat is natuurlijk een ander verhaal.

We zien in het Oude Testament mensen die een vriendschap ontwikkelen. David en Jonatan zijn misschien wel de bekendste vrienden. Ze hebben een ‘klik’. Maar die klik loopt uit op een vriendschap voor het leven. Aardig gevonden worden, is mooi. We hebben dat als mensen nodig. Echte vrienden zijn bereid om hun leven voor elkaar te geven.

Vraag: vind jij het belangrijk om aardig gevonden te worden?  Heb jij vrienden die hun leven voor jou zouden willen geven?